2 oktober 2023

Op 1 april 2020 opende ik mijn website met echte webshop. Vandaag viel het doek… maar alleen voor de shop, de website gaat verder! Zij het in een meer eenvoudige versie.

Ik maak de komende tijd een pagina aan met afbeeldingen van een deel van de beschikbare werken. Zit er iets leuks voor je bij, dan kun je me daarover een appje of mailtje sturen. Betaling kan via een overschrijving, per Tikkie of contant. Bovendien sta ik open voor ruilhandel. Dus heb je bijvoorbeeld zelfgemaakte jam, scharreleieren, zaaigoed of iets anders aan te bieden, dan ben ik benieuwd naar een mooi voorstel voor een ruil. Heerlijk back to basic ūüėČ

29 september 2023

Van 30 september tot en met 12 november 2023 is Kunstruimte H47 in Leeuwarden brandpunt van hedendaagse grafiek in Nederland. Een verzameling van bijna 250 werken laat een breed beeld zien van verschillende grafische technieken, zoals etsen, zeefdrukken, lithografie√ęn, houtdrukken en andere. Meer dan 120 kunstenaars hebben werk ingestuurd om deel te nemen aan dit overzicht. Ook van mij zijn gelliplateprints te zien, waaronder dit half abstracte landschap ‘De bocht om’. De expositie is open voor bezoek van woensdag tot en met zondag 12-17 uur.¬†

9 september 2023

Tot de komende expositie in oktober ben ik vernoemd tot ‘Kunstenaar van de maand’ bij het Kunst Punt Almelo, gevestigd aan de Grotestraat 37. Wat een eer!

Een selectie van mijn werk staat daarom tijdelijk in de spotlights. Wees welkom van dinsdag tot en met zaterdag tussen 13.30 en 17.00 uur.  

27 augustus 2023

Vandaag was het zover: ik kocht een certificaat voor een boom!

Deze zal in de komende plantperiode namens Stichting wAarde geplant worden in een weide voor koeien of andere grazers.

En dit werd mede mogelijk gemaakt door iedereen die iets kocht uit een expositie in Het Kleine Kunst Kabinet. Bedankt!

4 juni 2023

Op deze zomerdag was ik te vinden in het mooie expositiegebouw op ’t Stift bij Weerselo, waar een grootse natuurmanifestatie plaatsvond, georganiseerd door Vogelwerkgroep de Grutto ter ere van hun 40-jarig bestaan. Het was een goed bezocht evenement, mede dankzij het lekkere weer en interessante aanbod. Een deel van de opbrengsten van die dag zal ik doneren aan Stichting Hofvogels.¬†

21 mei 2023

Vandaag vond de Lentefair van Groei & Bloei plaats in het mooie Doepark De Hagen te Almelo, gelegen aan de rand van de binnenstad en om de hoek van Huize Almelo en de groene Gravenallee. 

Het was een prachtige zonnige dag en er waren dan ook veel bezoekers. Zij genoten van de diversiteit aan kraampjes met natuurgerelateerde producten. Er werden planten verkocht, tuingereedschap, tassen van gerecycled materiaal, vogelbadjes van keramiek en veel meer.

Ik nam voor het eerst deel aan deze markt en toonde originele kunstwerken, kaarten en sieraden, alle door de natuur ge√Įnspireerd of daarvan zelfs gemaakt. Een deel van de opbrengsten van die dag zal ik doneren aan Stichting Hofvogels.¬†

6 mei 2023

Vanaf heden t/m 31 mei toont de Kunstuitleen Voorburg duurzaam (ver)nieuw(d) werk. Tientallen kunstenaars hebben iets ver- of gemaakt dat in het thema past. Iedereen heeft dit naar eigen inzicht ingevuld. Het betreft zowel schilderijen en design-objecten alsook producten als sieraden, kaarsen, keramiek en kleine (cadeau)artikelen.

Ik maakte voor deze groepsexpositie enkele collages van oud papier, gecombineerd met monoprints, afdrukken van verzamelde bladeren en tekeningen met natuurlijke houtskool van wilgentakken. Voor twee werken gebruikte ik als lijst houten dienbladen van de locale Kringloop. Restjes van deze werken vormde ik om tot een achttal kettinghangers in hout of zilverkleurig metaal.

15 april 2023

Vanaf heden tref je aan de Grotestraat 37 te Almelo een grote diversiteit aan kunst, design en cadeau-artikelen bij het pas geopende Kunst Punt Almelo. 

De eerste expositie toont werken van alle ruim veertig donateurs van deze stichting en loopt tot en met 28 mei. Van mij hangt er een gewassen tekening van een Overijssels landschap in een zwarte houten lijst (zie op de foto rechtsonder).

Achterin is een winkelruimte ingericht, waar je originelen, kaarten, sieraden en kleine sculpturen van de lokale kunstenaars kunt kopen voor prijzen tot ‚ā¨100.¬†

Kunst Punt Almelo is iedere dinsdag tot en met zaterdag en op koopzondagen open van 13.30 tot 17.00 uur. Wees welkom.

14 februari 2023

Met dank aan de steun van Audit Partners heb ik een belangrijke toevoeging kunnen doen aan mijn atelierinrichting: een drukpers. Maar niet zomaar één, nee het is een miniatuur cilinderpers, gemaakt met behulp van een 3D printer en uitgebracht door Open Press Project. 

Natuurlijk heb ik deze meteen uitgeprobeerd. Ik koos voor het maken van boekenleggers van werkelijke ginkgo bladeren die ik verzameld had van een boom om de hoek van mijn atelier. Van de twaalf mooiste exemplaren, alle unieke drukken, maakte ik setjes van ieder drie stuks.

Hierbij maakte ik van eveneens echte blaadjes op kalligrafiepapier bijpassende drukken als dubbele wenskaart en als wikkel om de boekenleggers. Zo vormde ik vier unieke cadeau sets die verkrijgbaar zijn in de winkel.  

12 februari 2023

Speciaal voor de expositie ‚ÄėState of the World‚Äô in de Gmuender Kunstverein maakte ik een serie monotypes met behulp van gelliplate en acryl. Iedere prent is dus uniek, maar traditiegetrouw genummerd 1/1 en gesigneerd.¬†

De titel¬†‚ÄėRoad to Nowhere‚Äô¬†is van een liedje uit 1985 en in mijn geval op twee manieren uit te leggen. Enerzijds het gevoel beschrijvende dat we als mensheid onszelf en de wereld ten gronde richten. Anderzijds een meer Tao√Įstische kijk op het leven als een reis zonder eindbestemming. Het gaat om het volgen van de weg, het pad, de Tao. Alles komt voort uit dezelfde energie om uiteindelijk weer op te gaan in het grote geheel. Een voor mij warm en positief gevoel.

3 februari 2023

Vanaf heden staat in onze voortuin aan de Rozenstraat 39 in Almelo een echte mini galerie: Het Kleine Kunst Kabinet. Hierin maak ik rond iedere eerste vrijdag van de maand een expositie van mijn creaties. 

De allereerste presentatie in het Kunstkabinet is in wintersferen, met onder andere een gesigneerde art print van een hazelmuis in winterslaap en een handgedrukte linosnede van twee uiltjes als wenskaart. In deze video vertel ik er meer over.

Alle getoonde werken zijn zowel online als offline verkrijgbaar met kleine prijzen tot 25 euro. Bovendien gaat 10% van de opbrengsten uit het Kunstkabinet naar het project Bomen voor Koeien. Mede namens de dieren alvast bedankt voor je steun.

18 januari 2023

Eindelijk gaat het gebeuren: het steunen van een goed doel vanuit de opbrengsten van mijn kunst. En dat geeft zoveel voldoening!

Met ingang van dit jaar komt een deel van de opbrengsten van verkopen via mijn webwinkel ten goede aan Stichting Natuurvolgend Bosbeheer. Zij zetten zich in voor het bevorderen van het toepassen van bosbeheersystemen waarin flora, fauna en bodem optimaal tot hun recht komen. Ik hecht hier veel waarde aan en hoop zo mijn steentje bij te dragen aan een wereld waarin de mens gelijk is aan en omgaat met de natuur. 

Dus bij iedere aankoop uit mijn webwinkel: veel dank, mede namens deze stichting!

1 december  2022

Kunstenaar Rob Koenders bood mij onlangs de mogelijkheid om in zijn heerlijke atelier aan de Herengracht 6-8 wat werkjes te tonen. Daar zei ik geen nee tegen! Op zondag 11 december ben ik dan ook bij hem te gast tijdens het laatste Open Atelier Weekend van dit jaar. Ik zal er als gastkunstenaar zeer diverse creaties tonen: schilderijen, tekeningen, art prints, kaarten, enkele sieraden en speciaal voor deze dag gemaakte kersthangers met roodborstjes van papier, bewerkt met diverse materialen.

Koenders kijkt vanaf zijn werkplek uit over het water met aan de rand oude bomen. Hierachter ligt Huize Almelo met daaromheen de tuin van de graaf. Vanaf daar loop je de 2 kilometer lange Gravenallee op, volop gelegen in het groen. Zowat naast de ateliers staat de Grote Kerk en om de hoek vind je de gezellige Doelenstraat, waar die zondag de kerstmarkt plaatsvindt.

22 november 2022

Ook dit jaar mocht ik voor Audit Partners een winters schilderijtje maken dat gebruikt gaat worden als hun kerstkaart. In alle eerlijkheid had ik even mijn twijfels, want was al maanden vooral in de buitenlucht geweest en maar heel zelden in het atelier. Ik voelde mij artistiek gezien nogal roestig. Gelukkig drongen zij aan, waardoor ik de penselen erbij pakte en al gauw met veel plezier zat te schilderen.

Enigszins buiten de lijn van de vorige afbeeldingen is er dit keer geen poort als verwijzing naar de poortwachterfunctie van de drie heren, maar een gezellig kampvuurtje. We kunnen immers allemaal wel een beetje extra warmte gebruiken dit jaar. Ook de omgeving van het kampvuur straalt dit uit, want het bos baadt in het licht van de zon achter de besneeuwde bomen die ik lekker losjes schilderde met kleine toetsjes verdunde Art Graf op een gessoboard van 13 x 18 cm.

14 oktober 2022

Hoera! We wonen vandaag precies één jaar in Almelo! Extra leuk om nu ook als kunstenares zichtbaar te zijn in deze stad. En dit allemaal dankzij de eigenaresse van De Roode Molen, een heerlijke plek vol vintage kleding en fijne snuisterijen in de binnenstad.

Op de mooie toonbank tref je er mijn handgemaakte sieraden, zoals hangers en broches. Alle zijn unieke miniatuurschilderijtjes gebaseerd op of zelfs gemaakt van bloemen en bladeren. Perfect als bijzonder cadeau voor jezelf of een dierbare. En heel leuk te combineren met al wat er verder aan heerlijkheden te vinden is. Zeker een bezoekje waard.

1 mei 2022

Sinds enkele maanden ben ik veel buitenshuis met mijn handen in de aarde bezig en verwonder me over wat er allemaal leeft op de vierkante centimeter. Met minder mooi weer ben ik binnenshuis druk met het afstruinen van webshops en het telkens opnieuw ontwerptekeningen maken.

Het had dan ook niet toepasselijker kunnen zijn dat de verkoopexpositie bij de Kunstuitleen in Voorburg gewijd is aan ‚ÄėDe tuin van de kunstenaar‚Äô. ‚ÄúDoor de jaren heen hebben we gemerkt dat veel van onze kunstenaars ge√Įnspireerd worden door de natuur in hun directe omgeving. En ook klanten van de Kunstuitleen hebben vaak een voorkeur voor werk dat een link heeft met bloemen en planten‚ÄĚ, staat er in het persbericht.

De expositie wordt door de burgemeester geopend op 7 mei 2022. Nog voordat ik druk begon te tuinieren, maakte ik hiervoor drie series van ieder tien kettinghangers. Elke serie is gebaseerd op of zelfs gemaakt van plantjes in onze tuin. Tot en met 15 juni en online zijn de kunstwerken verkrijgbaar. 

24 december 2021

Ook dit jaar mocht ik weer voor Audit Partners een sneeuwlandschapje schilderen als kerstkaart. Om in de sfeer te blijven van hun poortwachterfunctie en de layout van hun logo, koos ik voor een winterse foto van Borg Nienoord als uitgangspunt. Dikke plakken sneeuw liggen op de naaldbomen links en rechts van de oude poort die leidt naar een gebouwtje waar warmte en gezelligheid te vinden zijn.

Ik schilderde het met onder andere gouache en Art Graf op een gessoboard van 13 x 18 cm. Voor mijn doen dus best een groot kunstwerk. Het schilderijtje zal vakkundig worden ingelijst door firma Goedman, waar ik al jaren vaste klant ben, ook van hun winkel voor kunstbenodigdheden. De digitale foto heb ik laten maken bij Studio Buitenhof, zodat het weer een kwalitatief mooie kerstkaart wordt waarmee Audit Partners haar relaties fijne feestdagen kan wensen.

2 december 2021

Al sinds lange tijd is mijn werk te bezichtigen in Nook Gallery te Den Haag. Eind 2019 maakte ik met deze toen pas geopende galerie kennis en werd met open armen ontvangen als onderdeel van hun vaste kern. Dit was destijds de aanleiding om het kunstenaarschap weer serieus op te pakken. Ik schreef me in bij de Kamer van Koophandel en opende de webshop. Regelmatig leverde ik nieuwe werken aan bij de galerie en telkens was het weer een feestje om deze in die mooie ruimte te zien hangen tussen al die andere kunstwerken en illustraties.

Helaas zal Nook Gallery eind dit jaar haar deuren sluiten. De oprichtster en eigenaresse gaat een nieuw avontuur tegemoet, haar hart volgend. Ik vind dit een mooie en moedige stap en wens haar veel geluk. Tot aan de kerstdagen is de galerie nog te bezoeken. Een tip dus voor iedereen die nog op zoek is naar een bijzonder cadeau voor de feestdagen.

21 november 2021

Een aantal werkjes van mij is nu live te bezichtigen in Galerie Paterswolde als onderdeel van de zevende editie van de zogeheten visitekaartjes expositie. Tot en met 15 januari 2022 hangen hier enkele van mijn miniaturen samen met een paar honderd (!) andere kleine werkjes van een grote verscheidenheid aan professionele kunstenaars vanuit heel Nederland.

Zeker een bezoekje waard is ook de bijzondere winkel ‚ÄúVilla Kakelbont‚ÄĚ waarvan de galerie deel uitmaakt. Hier staat een bonte boel van snuisterijen uitgestald, van tassen en dassen tot lampen en kussens. Bovendien is er een kleine winkel voor kunstenaarsbenodigdheden, voor een ieder die ge√Įnspireerd is geraakt en zelf aan de slag wil met potlood of penseel. Als galeriehond Moos er is, waardeert deze het zeer als je hem een aaitje geeft. Dit vindt hij reuze gezellig.

30 oktober 2021

Na maandenlang zoeken hebben wij een sfeervolle vooroorlogse woning gevonden in het groene en rustige oosten des lands: in de Rozenstraat te Almelo. Natuurlijk is het atelier mee verhuisd. En veel ruimer. Zo heb ik niet alleen ruimte voor twee boekenkasten naast mijn bureau, maar zelfs een hele wand in kunnen richten als expositieruimte.

Wees welkom om op afspraak het atelier aan huis te bezoeken. Je kunt hier de originele werkjes, waaronder tekeningen, schilderijen en sieraden, in het echt bekijken en uitproberen. Ook zijn er art prints, kaarten en tweedehands kunstboeken te koop.

Iedereen is welkom in mijn atelier. Om dit te benadrukken heb ik mij aangemeld als aanbieder op Keuze Vrij Bij Mij. Deze organisatie zet zich in voor een open samenleving waar iedereen altijd welkom is, ongeacht diens keuzes op gebied van gezondheid. 

31 augustus 2021

Vandaag kwam per aangetekende post het portretje van de mooie zwarte Poema aan bij de opdrachtgever. Het is een postuum portret van een lieve kat die ik nog heb gekend en geknuffeld. Een hele eer om hem te mogen vereeuwigen.

Ik gebruikte daarvoor Art Graf en Neocolor II krijt. Het is slechts 6 x 6 cm groot. Een echt priegelwerkje dus. Bij Goedman Lijstenmakers koos ik een donkergeel passe-partout dat mooi afsteekt tegen de groenblauwe achtergrond en de groene ogen accentueert. 

10 juni 2021

Naast boerderijbeestjes en huisdieren zijn er kleurrijke fantasiediertjes die ik wezempjes noem. Carla Sonheim, een Amerikaanse kunstenares, had mij hier met haar boek toe ge√Įnspireerd. Lange tijd leefde ik me uit met een veelvoud aan gemengde technieken en collages en kwam tot uiterst fantasierijke kunstwerken met een illustratieve uitstraling. Reproducties hiervan verkocht ik op kunstmarkten en bij een kinderboekhandel. Maar de originelen bleven bij mij. Ik kon er – ondanks de vele verzoeken – geen afstand van doen.¬†

Met het oog op een verhuizing echter ging ik opruimen en kwam zo ook de wezempjes weer tegen, netjes opgeborgen in een map. Ineens vond ik het zonde dat ze daar zo verstopt zaten. Dus besloot ik een selectie in te lijsten om ze eindelijk vrij te laten in de wijde buitenwereld. Deze selectie is nu te zien en te koop bij Nook Gallery & More. Het zijn allemaal originelen, dus unieke kunstwerken. Ik hoop van harte dat ze een gouden nestje vinden en dat hun nieuwe baasjes goed voor ze zullen zorgen.

25 mei 2021

Onlangs werd ik gevraagd om een schilderijtje te maken van Loes de poes. Een bijzonder mooi dametje, die het kiezen van de te gebruiken foto erg lastig maakte met haar gem√™leerde vacht en de twee verschillende kleuren ogen. Ik koos uiteindelijk voor de meest ontspannen en daarmee minst geposeerde foto. Loes zie je hier heerlijk genieten, half op haar rug liggend. 

Zoals voor de meeste portretten gebruikte ik een mengeling van twee met water vermengbare tekenmaterialen: Art Graf en Neocolor oliekrijt. Beide zijn vol van kleur en kunnen bijna als inkt zo dun worden aangebracht. Wat essentieel is als je op zo‚Äôn klein formaat werkt. De ondergrond is van karton, waarop ik meerdere lagen gekleurde gesso aan bracht. Gelukkig bleek de lijstenmakerij nog een kleine ronde lijst van notenhout op voorraad te hebben, zodat het een voor mij zo herkenbaar rond werkje kon worden. 

20 maart 2021

Nederland kent een bijzonder lange en rijke traditie van landschapsschilders. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Kunstuitleen in Voorburg koos voor het Hollands landschap als onderwerp van hun nieuwe verkoopexpositie die vandaag opent en op afspraak kan worden bezocht.

Ook mij werd gevraagd om een aantal werkjes daarvoor aan te leveren. Ik koos een grote verscheidenheid aan type landschappen in diverse technieken. Nederland kent immers niet alleen polderlandschappen met knotwilgen, hoewel een dergelijk beeld natuurlijk niet mocht ontbreken. Wij hebben daarnaast een gevarieerd duinlandschap, donkere naaldbossen, sfeervolle loofbossen, open heidevlakten en weilanden tot aan de horizon. Bovendien is er veel water, heel veel water. Niet alleen de zee, maar ook diverse grote rivieren, uitgestrekte plassen, kronkelende beekjes en kaarsrechte sloten. Hierboven een grote verscheidenheid aan wolkenluchten, waarvan de grote stapelwolken en de schattige schapenwolkjes mij het meest aanspreken. 

16 maart 2021

Vandaag mocht ik van mijn vriend en leermeester Arjan van Gent een prachtige art print in ontvangst nemen. Ik volgde zijn online workshop katten schilderen, waaraan ook een wedstrijd verbonden was. Tot mijn grote vreugde en trots benoemde Arjan van Gent mij tot winnaar. Hoera! De giclée van een van zijn werken ontving ik als prijs. Ik ben er ontzettend blij mee.

Het origineel – een tonale schildering met Art Graf van zijn eigen katten – hangt nog tot eind deze maand in Pulchri Studio als onderdeel van zijn jubileumexpositie. Hiernaast nog vele andere portretten van katten, vrouwen en beroemdheden. Evenals enkele verstilde beelden van schelpen. Zeker een aanrader om nog te bezoeken. Voor de liefhebbers van het beoefenen van klassieke schildertechnieken kan ik ook zijn workshops ten zeerste aanbevelen.

27 februari 2021

Achter de schermen wordt druk gewerkt aan het inlijsten van een aantal miniaturen. Deze heb ik geselecteerd voor een verkoopexpositie over het Hollands landschap. Waarover binnenkort meer informatie. 

Ik koos voor landschapjes in uiteenlopende technieken, waaronder gouache, aquarel en potlood. Bovendien gaat het om hele diverse landschappen, van glooiende heideheuvels tot vlakke polderlandschappen en duinen. Ook leek het me leuk om er enkele nachtlandschapjes aan toe te voegen, iets heel anders dan anders. 

De miniaturen krijgen een passe-partout in bijpassende kleur. Alleen de tekeningen hebben een gebroken wit kader. Ook de lijstjes zijn speciaal voor de werkjes uitgezocht om er een mooi geheel van te maken. 

17 januari 2021

De maan en de nacht zijn voor mij een grote bron van inspiratie. Toen ik eind 2019 de penselen na een lange pauze weer oppakte, was de volle maan een van de eerste onderwerpen die ik verbeeldde. Sindsdien komt ze telkens terug, soms expliciet in beeld, maar vaak blijkt haar aanwezigheid slechts uit het blauwe licht en de mystieke sfeer.

24 december 2020

Wat een mooi kerstcadeau! Vriend en leermeester Arjan van Gent heeft me uitgenodigd deel te nemen aan zijn solotentoonstelling in de befaamde Haagse kunstenaarsvereniging Pulchri Studio, waar vanaf begin februari zijn prachtige kunst te zien zal zijn. Portretten, katten, vrouwen met katten en stillevens vormen de belangrijkste onderwerpen van de olieverfschilderijen, aquarellen en tekeningen. Intimiteit en de rol van het licht hierin zijn opvallende kenmerken. De klassieke illusionistische schilderwijze van Arjan van Gent sluit nauw aan bij onze rijke Hollandse traditie. Van mij worden twee dierenportretjes en een landschapje in klassieke realistische stijl getoond. Mede gebruik makende van Art Graf, een materiaal dat ik dankzij zijn workshops leerde kennen.

Wegens de verzwaarde lockdown en maatregelen is de expositie alleen op afspraak te bezichtigen. 

1 december 2020

Tot nu toe maakte ik in opdracht kleine portretjes van honden en katten. De juristen van Audit Partners kwamen met een heel ander verzoek: een kerstkaart. En omdat hun logo bestaat uit drie poorten besloot ik een winters bosgezicht te maken waar de bomen een soort boog  vormen. Het landschap heeft bovendien kleuren die overeenkomen met hun huisstijl.

Het was heerlijk om te schilderen. Ik voelde als het ware de rust en had er zo willen gaan wandelen, het besneeuwde pad op, de bocht om en zon in, terwijl mijn voeten krakend wegzakken in het witte winterdons. 

Het schilderijtje maakte ik met gouache op geprepareerd karton van slechts 8,5 bij 11 cm groot. Bij Studio Buitenhof is er een goede scan van gemaakt zodat het als kaart gedrukt kan worden. Lijstenmakerij Goedman zal het origineel een mooie passe-partout en houten lijst geven, zodat het daarna in het nieuwe kantoor van de opdrachtgevers kan komen te hangen. 

14 november 2020

Hoera! Een groot aantal van mijn kleine tekeningen en schilderijen is vanaf vandaag live te bezichtigen in Nook Gallery in Den Haag. De kunstwerkjes hangen er mooi bij en komen ook zoveel beter tot hun recht dan op een beeldscherm.

Deze galerie in de levendige Weimarstraat is sowieso een aanrader. Je vindt er een ware schat aan hedendaagse kunst en design. Zowel originele werken, alsook hoogwaardige reproducties en kaarten. Er is voor ieder wat wils. Bovendien zal binnenkort de etalage omgetoverd worden tot een prachtig winters tafereel.

16 oktober 2020

Zo’n lieve snoet. Trouwe ogen. Heerlijk zachte vacht. Dat is Stevie, de eerste hond waar ik in opdracht een portretje van schilderde.

Ik gebruikte daarvoor Art Graf en met water vermengbaar oliekrijt. De miniatuur is zo’n 8 cm in doorsnede. De lijst van notenhout met ontspiegeld glas is 11.5 cm.

Dit is een van de technieken en formaten waarin ik een dierenportret kan maken. De kosten voor een dergelijk geschilderd portretje zijn afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever en zullen liggen tussen de ‚ā¨160 en ‚ā¨260.¬†Je bent welkom contact op te nemen om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken.

9 oktober 2020

Vandaag kon ik bij R.M. Schippers & Zonen mijn ingelijste miniatuur polderlandschap ophalen. Ik ben erg blij met het resultaat. 

Encadreur Rob Schippers heeft het schilderijtje tegen een donkere achtergrond geplaatst, waardoor het meer de aandacht trekt. Hier omheen bracht hij een mooi diepgroen passe-partout aan dat perfect past bij de groentinten in het landschap. Dit alles wordt omzoomd door een klassiek en subtiel zwart profieltje met gouden binnenrand. Bovendien wordt het kwetsbare werkje beschermd dankzij het UV werende en ontspiegelde museumglas. 

13 september 2020

De eerste workshops Arjan van Gent waren me zo goed bevallen dat ik meteen doorging met een derde. Daarin worden drie groepen van basiskleuren behandeld: het volledige palet, het beperkte palet en het zogenoemde Haagse School palet. 

Het beperkte palet, zoals deze gebruikt zou zijn door de Zweedse schilder Anders Zorn sprak mij het meest aan. Juist die eenvoud en duidelijke grenzen, maar daarbinnen toch zoveel mogelijk bereiken. Zorn maakte met behulp van paynes grey/ivoorzwart, vermiljoen, gele oker en titaanwit voornamelijk schilderijen van figuren.

20 augustus 2020

Ge√Įnspireerd door de zomer maakte ik enkele fleurige aquarellen en bewerkte deze tot sieraden. Iedere broche of hanger is een uniek kunstwerkje gelegd in een koper- of zilverkleurige setting.¬†

De sieraden zijn toegevoegd aan mijn webwinkel, waar ook handgemaakte sieraden van zilver en brons verkrijgbaar zijn. Alle gebaseerd op vormen uit de natuur, vooral bloemen en bladeren. 

Zo is er een mooie zilveren hanger waarvoor ik een werkelijk blaadje van de bonte hondsdraf gebruikte als basis. 

26 juli 2020

De Kunstuitleen van Voorburg toonde tot eind juli de zomerse expositie ZON ZEE STRAND. Door de omstandigheden was de knusse galerie helaas slechts deels open voor publiek. Maar dankzij de mooie online expositie kon gelukkig toch dit zomerse gevoel in huis worden gehaald. Van mij waren er ingelijste miniatuurtjes en de strandjuwelen: originele aquarellen als broche of hanger.

De hangers werden alle verkocht. Ook enkele miniaturen vonden al snel een nieuwe eigenaar. Vanaf nu zijn de laatste broches in mijn webwinkel verkrijgbaar. Ook kun je daar terecht voor enkele strandgezichtjes en dit snoezige miniatuurtje zachtblauwe eitjes in een vogelnestje. Sommige werkjes zal ik eerst een nieuw lijstje geven en later nog toevoegen. 

23 juli 2020

Al enige tijd had ik de wens om kleine portretjes te maken van onze huis- en tuingenoten, omdat ze ons zo DIERbaar zijn. En nu is het dan zover! 

Niet alleen zal ik mij richten op portretten van honden en katten, maar tamme dieren in brede zin. Dus ook de huisrat, de parkiet, het geitje of de kippetjes kan ik vereeuwigen in een tekening of schilderij op klein of zelfs minuscuul formaat.

Portretjes die ik als voorbeeld of studie maakte, zijn te koop in de webwinkel. Daarnaast ben je welkom contact op te nemen om je wensen te bespreken voor een portretje in opdracht.

1 juli 2020

Vandaag ging alweer de derde nieuwsbrief de deur uit. Hierin een feestelijke aankondiging, want deze hele maand geef ik ter ere van mijn verjaardag tot ruim 20% korting op veel originele tekeningen en schilderijen en op handgemaakte sieraden. Ook die onlangs aan de winkel zijn toegevoegd.

Zo verlaag ik de prijs voor het typisch Hollandse landschap van ‚ā¨115 naar ‚ā¨95. Dit is inclusief de passe-partout en houten baklijst, het verpakken en verzenden.

Ook reken ik deze feestmaand voor de art prints geen verzendkosten. Dus voor in totaal ‚ā¨21,50 kun je de eigenaar worden van bijvoorbeeld het witte konijn: Down the rabbit hole.

12 juni 2020

Ik ben helemaal verliefd geworden op dit materiaal: Art Graf. Het heeft precies de juiste combinatie van kwaliteiten. Ermee werken doet denken aan zowel aquarel als olieverf. Vooral als je het doet op een ondergrond van (gekleurde) gesso. Zo trekt het niet in het karton en kun je er nog lang mee ‘spelen’. Heerlijk!

Het werken met Art Graf op gesso leerde ik dankzij de online workshop van Arjan van Gent, docent bij Atelier Sint Lucas in Den Haag. Ik maakte er dit kleine poezenportretje mee. Het is slechts 3.5 x 3.5 cm. Als kleuren gebruikte ik wit, zwart, donkerbruin en sepia. Een pietsie sanguine voor het neusje.

9 juni 2020

Vandaag werd Het Kleine Kunst Kabinet een feit. Hoera!

Ik had mijn opvouwbare tafeltje en krukje geplaatst op het Prins Hendrikplein in Den Haag en werkte daar aan een aquarel van een spelende hond. Ook waren er wat originele tekeningetjes te koop en enkele reproducties. Alles voor maximaal ‚ā¨20.

De reacties waren positief. Zeker voor herhaling vatbaar dus op wisselende dagen en locaties in de stad. Houd mijn facebookpagina in de gaten voor het volgende kunstkabinet. Graag tot ziens!

1 juni 2020

Op 23 april was het 100 jaar geleden dat Jan Mankes ‚Äėdes Nederlands meest verstilde schilder‚Äô in Eerbeek overleed. Ter ere van dit herdenkingsjaar werd een stichting opgericht en zijn diverse activiteiten georganiseerd, waaronder de kunstwedstrijd ‚ÄėIn de geest van Jan Mankes‚Äô.

Deelnemers konden aanleveren t/m 31 mei en alle inzendingen zijn op de website te bewonderen. Vanaf vandaag zal de vakjury een voorselectie maken. Ook het publiek kan nu een stem uitbrengen voor de publieksprijs.

Ik doe mee met schilderingen van een kerkuil, een wit konijn en ‚Äď hoe kan het ook anders ‚Äď een witte geit. Stem je op een werk van mij? Alvast hartelijk bedankt!

24 mei 2020

Omdat deze zomer marktjes helaas niet plaats kunnen vinden, heb ik mij gewend tot ouderwets straatventen. Op mooie dagen ben ik vanaf juni met mijn mobiele kunstkabinet te vinden op Haagse straten en pleinen.

Wat kun je verwachten? Natuurlijk zal ik er zelf ter plekke miniaturen tekenen en schilderen. Daarnaast verkoop ik een kleine selectie originele kunstwerkjes, art prints en later ook kaarten en misschien ook sieraden. Alles voor maximaal ‚ā¨20.¬†

Kom je mij en mijn kunstkabinet bezoeken? Data en locaties zal ik via social media communiceren.

6 mei 2020

Hij staat online! Het gezellige virtuele bezoek aan mijn atelier is vanaf vandaag te bekijken op InstaTV, op Youtube en als Podcast te beluisteren. Ik vertel over de technieken die ik gebruik, de plannen voor nieuw werk en het belang van aandacht voor het kleine en eenvoudige. 

Deze zogeheten Artist Date is het mooie initiatief van Mari√ęlle Lassche. Iedere woensdag publiceert zij gesprekken over kunst kijken en kunst maken: ‚Äúpersoonlijke interviews met inspirerende kunstenaars over wat hen zoal bezig houdt in deze bizarre tijd‚ÄĚ.

Kijk voor het aanbod van cursussen en lezingen van Mari√ęlle op de website van Kunst & Context.

2 mei 2020

In de Kunstuitleen van Voorburg is nu de zomerse expositie ZON ZEE STRAND te bewonderen. Deze knusse galerie in de Herenstraat is op vrijdag en zaterdag geopend.

Woon je verder weg of heb je geen tijd om even langs te komen? Neem dan een kijkje in hun online expositie. Hier vind je talloze kleine en grote artikelen rondom het thema.

Van mij zijn er ingelijste miniatuurtjes, zoals dit winterkoninkje, en de strandjuwelen: originele aquarellen als broche of hanger.

Steun de kleine lokale ondernemer: shop local. Bedankt xxx

1 mei 2020

Vandaag stuurde ik de eerste nieuwsbrief. Een feestelijk moment.

Mijn nieuwsbrieven bevatten enkele korte items en zullen eens in de 4-6 weken verschijnen. Lezers zijn op de hoogte van nieuwe artikelen, evenementen en aanbiedingen. Je kunt je hier aanmelden en je op ieder moment weer afmelden.

De tweede nieuwsbrief verschijnt op 1 juni en zal ingaan op onder andere het gesprek dat Mari√ęlle Lassche met mij hield en onder andere op Youtube gepubliceerd wordt. Ook haar andere zogeheten Artist Dates zijn een interessant kijkje achter de schermen van de kunstenaarspraktijk. Een mooi initiatief.

15 april 2020

Nog even en dan is het zover: de opening van de zomerexpositie op 1 mei in de Kunstuitleen Voorburg!

Druk bezig dus om alles op tijd klaar te hebben. Sommige miniaturen kregen een passe-partout en een mooi lijstje. Andere heb ik verwerkt tot broche of hanger. Dit was voor mij een eerste keer en best spannend, maar ben heel blij met het resultaat.

Zowel de ingelijste werken als de sieraden kunnen online besteld worden in de webshop van de kunstuitleen, net als talloze andere originele werken van diverse kunstenaars. Aanrader!

4 april 2020

Vandaag schreef ik mij met twee aquarellen in voor de kunstwedstijd ter ere van 100 jaar Jan Mankes: de kerkuil en het witte konijn.

Jan Mankes is al jaren één van mijn artistieke helden. Ik houd enorm van zijn verstilde werken en bijzondere kleurgebruik. 

Deelnemers aan de wedstrijd kunnen aanleveren t/m 31 mei en alle inzendingen zijn op de website te bewonderen. Vanaf 1 juni zal de vakjury een voorselectie maken.

Ook het publiek kan vanaf dat moment een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Stem jij op mij? Daar zou je me een groot plezier mee doen. Dank je wel! 

1 april 2020

Hoera! De website is online!

En natuurlijk is dit geen statisch geheel. Vooral de webwinkel zal in de komende tijd nog verder gevuld worden. Zo ben ik op zoek naar een goede drukkerij voor mooie kunstkaarten, denk ik eraan om boekenleggers te laten maken en lijken stickers mij ook een leuke toevoeging.

Een aantal schilderijtjes rondom het thema ‘Zon, zee en strand’ is bovendien gereserveerd voor de zomerexpositie in Voorburg. Begin juli wordt een deel daarvan toegevoegd aan de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van nieuw aanbod en komende evenementen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.